Budapesti 1 órás városnézés

Nézd meg Budapest nevezetességeit egy hófehér, nyitott motorcsónak fedélzetéről! Európa egyik legkülönlegesebb fekvésű fővárosa a legszebb arcát a Dunáról nyújtja. Nincs más dolgod, mint egy pohár pezsgővel a kezedben gyönyörködni a csodálatos panorámában. Gondolj csak bele, már hányszor bejártad keresztbe-kasul a várost. Róttad az utcákat, jártál a főváros legszebb parkjaiban és terein, de milyen gyakran látod Európa egyik legszebb ékkövét a vízről? Próbáld ki ezt a programot és Te is tapasztalni fogod, hogy valóban egészen más látvány! Motorcsónakból olyan szemszögből láthatod a várost, ahogyan még sohasem!

Ez a legkedveltebb programunk. Motorcsónakból egészen más a város, karnyújtásnyira vannak a nevezetességek és a kezeddel érintheted a Duna vizét. Dőlj hátra, hagyd, hogy a szél simogassa az acodat! Felejthetetlen élményben lesz részed barátaiddal, családoddal együtt, hiszen ebben a programban egy különleges városnéző motorcsónakázáson vehettek részt, amelynek során a sebességre sem lehet majd panasz.

Király Viktor és Virág Anita
Király Viktor és Virág Anita

„Sok mindenről és sok helyről láttam már a várost. Eddig a legszebb volt idáig a vízről motorcsónakkal! AZ ILYET LÁTNI KELL! Este a város gyönyörű!!Egy kedves, barátságos, vezetni jól tudó kapitánnyal biztonságban éreztem magam!!Csak ajánlani tudom !!!!Még egyszer köszönöm az élményt” Marinovits Tünde 2018. június.2.

“Fantasztikus élmény volt! Igaz, esti csónakázásra jelentkeztünk de sikerült 2 órával előbb oda érnünk… és Zoli a Kapitány javaslatára inkább egyből csónakba szálltunk amit nem bántunk meg!!! Jövőre lehet a vizisízést is kipróbáljuk!  Vaskó Krisztián (2018. augusztus 18.) 

Egyedi igények

Privát hajózás!

Minden programot Vendégeink kérései szerint állítunk össze. Mehetünk gyorsan, vagy lassan is. Útközben megállhatunk és készíthettek néhány fotót a városról, koccinthattok a Lánchíd lábánál, vagy a Parlament előtt. Szeretnéd, ha a kedvenc zenéd szólna az úton?  Semmi akadálya! Mindent a Te elképzeléseid szerint alakítunk. 

Európa gyöngyszeme

Tudtad, hogy  Budapest dunai belvárosi szkasza az UNESCO Világörökség része és, hogy Parlamentünk a világ harmadik legnagyobb parlamenti épülete?  A várost kettészelő Dunán átívelő hidak közül pedig négy szintén a világörökség részét képezi, ezek a Margit híd, a Széchényi lánchíd, az Erzsébet híd és a Szabadság híd. Legyünk büszkék gyönyörű fővárosunkra, amely egyedülálló egész Európában!  A Dunán ringatózva egyszerre élvezheted Pest és Buda nevezetességeit egy különleges dimenzióból.

 

Színek és fények 

Nézd meg a naplementét motorcsónakból, csodáld meg kivilágított várost este, fényárban ragyogva. A legkomplexebb élményben akkor lesz részed, ha még világosban indulunk, megnézzük a vízről a lenyugvó nap csodálatos  színeit, majd esti fényekben fejezzük be a hajózást, ez a program 2-3 órás. 

 

Te hajód, te társaságod!

Láttad már motorcsónakból a várost? Hasítottad már a vizet szélsebesen a napsütésben? Körbehajóztad már a Margit-szigetet barátaid, családod körében? Itt a lehetőség, hogy megtedd! Legyen az születésnap, lánybúcsú, eljegyzés, céges rendezvény, bérelj mottorcsónakot kapitánnyal!Szeretnél egy felejthetetlen élményt adni, vagy kapni? Béreld ki motorcsónakunkat családoddal, barátaiddal, munkatársaiddal! A kapitányon kívül nem lesz más a hajón csat Ti! Száguldj, vagy szeld lassan a habokat, a sebességet is kérésed szerint alakítjuk, mint ahogy az útvonalat és az időptartamot.

 

Milyen alkalomra?

Születésnap, legény-lánybúcsú, céges rendezvény, romantikus lánykérés, családi program, esküvői fotózás, filmforgatás, vagy csak mert egy felejthetetlen napot szeretnél…

  

Ajándékozz élményt!

Éményhajózásunkat ajándékba is adhatod születésnapra, évfordulóra, esküvőre, Ajándékutalványaink   a szezon végéig tetszőleges időpontban beválthatóak! 

 

Duna parti vacsora

Érkezz Budapest közvetlen vízparti éttermeinek egyikébe motorcsónakkal és koronázd meg a napot egy kellemes ebéddel, vagy vacsorával.  Ezt a programot Szentendrén is ajánljuk!

Új dimenzió

Útvonal

Látnivalók

Margit-sziget: Nevét Árpád-házi Szent Margitról, IV. Béla király lányáról kapta. Ma Budapest legnépszerűbb parkja zenélő szökőkúttal, víztoronnyal, szabadtéri színpaddal, állatkerttel, japánkerttel, uszodával, futópályával.

Margit-híd: Budapest második legrégebbi állandó hídja a Margitszigetre vezet, két része egymástól 165 fokos szöget zár be. A szokatlan geometriájának oka a szigetet összekötő hosszabbítás, amelyet két évtizeddel az építkezés után sietve illesztettek be az eredeti tervbe.

Halászbástya, Mátyás-templom: A budapesti Világörökség legromantikusabb helye. Bármilyen ódonnak és autentikusnak is tűnnek a bástyák, csak alig több mint száz éve ékesítik a Mátyás-templom mögötti falszakaszt A középkorban a közelben volt a halpiac, és ezt a falszakaszt ostrom idején hagyományosan a halászok céhe védte, innen ered a neve. Mátyás-templom átépítésekor, 1890–1905 között épült Schulek Frigyes tervei alapján neoromán és neogótikus stílusban, a magyarok letelepedésének 1000 éves évfordulójának alkalmából. A bástyák, melyek a Mátyás-templomot ölelik körül, őseink sátrait szimbolizálják, a hét torony jelenti a Kárpát-medencében 896-ban letelepedett hét magyar törzset. Várhegynek ezt az eredendően hadi célokat szolgáló területét, békés sétánnyá és kilátóvá alakították át úgy, hogy a Várhegy építészetileg egyik legjelentősebb egységét alkotta meg, alegismertebb magyar templom, a  Mátyás-templom belekomponálásával. Ékessége a hófehér, csipkés tornya, amelyet 250 ezer db-os színes Zsolnay cserepekkel fedtek. Eredeti neve Budai Nagyboldogasszony-templom, nevét onnan kapta, hogy Mátyás király mindkét esküvőjét itt tartották. Hollócímeres tornyai is erről árulkodnak. A templomi hagyomány szerint eredetileg 1015-ben román stílusban épült. A jelenlegi épület késő gótikus stílusban épült a 14. század második felében, és a 19. század végén restaurálták. Kitűnő akusztikája miatt ma komolyzenei koncertek helyszíne is.

Budai vár, Sikló, Várkert Bazár: A Budai várnegyed területén számos középkori műemlék, 17-18 századi lakóház és középület áll. A gótikus királyi palota építése a 14. század közepén kezdődött és több mint száz évig tartott. Három fő része a Budavári Palota, a Szent György tér és a történelmi lakónegyed. Ma itt található a Nemzeti Galéria, a Széchenyi Könyvtár és a Budapesti Történeti Múzeum. Tágas tereinek és romantikus hangulatának köszönhetően egész évben változatos rendezvények helyszíne. Sikló a világ második kötélvasútja. 1928-ig az egyetlen tömegközlekedési eszköz volt a várhoz. A teljes komplexum a Világörökség része.

Lánchíd: Az első, a leghíresebb és a legrégebbi állandó híd az egész magyar Duna szakaszon. Építését gróf Széchenyi István indította el és finanszírozta. A híd átadása 1849-ben történt. Budapest ékessége és a Világörökség része.

Erzsébet híd: A folyót 290 m-es középnyílásával mederpillér nélkül íveli át. Pesten a Március 15. térről indul.

Citadella, Gellért hegy: A Gellért-hegy 235 m magas, a tetején lévő erődöt a Habsburg-dinasztia építette az 1848-49-es szabadságharc háború után. Ma több rádió sugározza innen az adásait. Az itt található Szabadság-szobor Budapest egyik jelképe.

Szabadság híd: Budapest legrövidebb hídja.

Gellert Fürdő és Hotel: Már a 13. században, a török uralkodás idején fürdők épültek erre a helyre. 1918-ban nyitotta meg kapuit. Gellért Hotel szecessziós stílusban épült, 1918-ban fogadta első vendégeit.

BME: A világ legrégebbi Műszaki Egyeteme, amelyet 1782-ben alapítottak.

MÜPA és Nemzeti Színház: A Nemzeti Színházat 2002-ben, a Művészetek Palotáját 2005-ben nyitották meg, az épület megkapta a FIABCCI Prix díját. Akusztikai adottságaitól, múzeumairól is híres.

Bálna: A legmodernebb kulturális, szórakoztató és bevásárlóközpontot 2013-ban nyitották meg, két századfordulós raktárból egy bálna alakú, egymással összeilleszthető üveghéjba épült. Kulturális, gasztronómiai, kereskedelmi központ bárokkal és kávézókkal.

Duna Korzó: Erzsébet és Lánc híd közötti sétánya pesti oldalon. Királylány szobor a Vigadó térnél található.

MTA: Magyar Tudományos Akadémia története 1825-ben kezdődött, amikor Széchenyi István gróf egyéves jövedelmet ajánlotta fel.1865-ben. Az Ibl Mikós tervei alapján készült neoreneszánsz stílusban, dísztermeinek freskói Lotz Károly alkotásai. ( Gresham-palota szecessziós épület, ahol ma a Four Seasons Hotels üzemel.)

Cipők a Duna parton: 60 pár, 1940-es évekből való, korhű vascipő a nyilasok által Dunába lőtt zsidó áldozatoknak állít emléket, amelyet a Holokauszt 60. évfordulójára terveztek. A Cipőket 2016-ban a világ második legjobb köztéri szobrának választották.

Parlament: A magyar Országház eklektikus, neogótikus építészeti stílusban épült, 96 méter magas. Európa második és a világ harmadik legnagyobb parlamenti épülete. A 96-as szám az államalapítás 1000. évfordulóját jelképezi.

Érdekességek

Budapest hídjai

Budapest hídjai Gyönyörű fővárosunk a Dunán átívelő hidak látványával a világon egyedülálló, ezért is választották UNESCO világörökség részévé ezt a szakaszt. A vízről teljesen új dimenzióból láthatjuk a nevezetességeket. Szeretnénk bemutatni Nektek Budapest ikonikus...

19 + 1 érdekes tény Budapestről, amiről talán nem tudtál

  Budapest, Magyarország fővárosa lenyűgöző történelmi és építészeti csodákat rejt, fekvése egyedülálló Európában. A legszebb és legkülönlegesebb érteke talán az ember alkotta és a természeti értékei közötti örök harmóniában rejlik.     1.Világörökségi...

10 érdekesség a Dunáról

1.A Duna forrása A Duna jelképes forráskútja, a Donauquelle a német Donaueschingenben. Itt ér össze a Fekete-erdőben eredő két kis patakocska, a Brigach és a Breg. 2. Az első hidak Az első hidakat a rómaiak építették a Dunán, a hídfők romjai a folyón több helyen is...

A természet csodái

A kapitány, aki egy életre eljegyezte magát a hajózással Sétahajó, lágyan ring a Dunán… Akár így is kezdhetném ezt a cikket, de ez elfogultságot tükrözne és pártatlanként ettől sokkal többet szeretnék megmutatni Önöknek. Kevés olyan folyó van, amelyről nosztalgikus...
error: Védett tartalom